Wednesday, 5 October 2016

MRS Young gathering ‼️‼️

Alhamdulillah i have kawan yang very very susah nak dapat dekat dunia zaman kini. After long time we did not see, meet, lepak, gosip, story bout life and finally we spend time together in one whole day. We dinner together, sleep together, breakfast, swim and everything do together in that day. I dont know why i love you soo much girls. To hard to believe boleh stay dengan budak2 hok gini yang cakap kasar, yang jenis kene maki pon tak terasa eak. Hahahaah. Its hard to find. I wish hubungan kite sampai bebila and tak pernah putus. Me love you MRS Young. 💖👭👭 








Until my last breathhh 😍👭😍👭







Monday, 26 September 2016

Unplanned short vacay

2 day 2 night‼️ 
Yeayyyyyyy. This unplanned vacay did it. Hoorayyyy. Like what i say the unplan is always better. Lagi syokk. Lucky me ada sahabat yang always together with me. Tak bnyak songeh terus gerak even Melaka je pon. Hehehe. Paling sporting, paling memasing tak kesah, paling senang nak bincang pape. Much loveeee 💗  Thank you guysss for the short vacay. Next year kite pegi lagi berempat ea ea. In sha Allah. 






Friday, 16 September 2016

First time last minute spend time ✌🏼️

8/9/2016
Last minute plan berhasilllll. Yeayyyy me. 🎊🎉 and yeayyyy untuk yang suka join last minute plan. Heheheh. 

Mula mula plan nak gi ganu kat tempat jaja. Tapi sayang tak kesampaian. Tiket habis laa ape laaa. So jaja terus on the spot balik hari rabu even smpai malam buta. Hehehe. So khamis tengahari kiteorng gerak. Tak ramai around 5 orng je. And dalam johor je. 😂 


2 day 1 night yang seghonok. Mana tak seghonok after 3 years kau x spend time sesama. Tetibe dpt spend time sesama. Borak sana sini. Main masak masak macam dulu masa sekolah. Malam parti habis. Hahahahaha. 

Thank you korangg for the best last planning evahhhh. Will repeat next time. Muahhh 💋

Wednesday, 7 September 2016

3J1P are backkkkkk‼️‼️

After 3 years tak bertegur. Terus lost contact mcm tu jee. And finally we're back againnnnnn. Alhamdulillah Alhamdulillah syukur sangat. Yess i rindu, rindu segala kenakalan kita masa sekolah. Aku ingat aku akan terus kehilangan korang. Tapii ya Allah i wanna cry. Macam tak percaya boleh baik semula. I wish lepas ni tak ada gegaduh tak ada dah semua tu. Dah besarkan memasing. But i still wanna be teen with you all. Please jangan macam sisto sisto sangat. Heheh. May Allah bless our friendship 3J1P. 👭👭 
2013 : 

2016 : 

Thank you jaja for all your effort nak jumpakan aku dengan jalwa and pieka. Ye aku tau kau pon sayangkan persahabatan kita kan. Thats why aku bile gaduh dengan kau, tak pernah lama. Padahal mulanya gaduh aku dengan kau. Tapi tak tau kenapa dengan jalwa and pieka jadi mangsa tak bertegur. Thanks again ja for all of this. 💋 

Not forget to my natasha. Thank you bagi i advice bagi i kekuatan untuk tempoh untuk think positive supaya berbaik dengan my childhood friend. Even baru berapa tahun kenal. Tapi you're the best ever girl that i have. Tak sanggup kehilangan kau dalam hidup aku. Kau kekuatan aku selain family dan epul tau. Ingat tu. I always love you my natasha. 😍 

And nowww yeayyyyyy to me. I have the bestfriend that can accept who i am, i have the real bestfriend,girlfriends,bestbooo ever. Thank Allah you lets me know the person who really appriciate me in our relationship. I takut kehilangan korang. I takut. I sayang you allll sangat. Please stay with me until i die ok. I HAVE MRS YOUNG & 3J1P. 👭👭

MRS YOUNG : 

3J1P : 


PHUKET 🌊

Act plan nak bercuti berempat. Tapi sayang. Sorang naik sem and sorang lagi baru balik dari Bali. So tak boleh buat ape laa kan. Kami plan last year. And sesaja book flight sbb time tu tiket flight promotion. So memang tak fikir panjang book jee untuk 4 orng. Yess we choose on May because rasanya smue tgah cuti sem bulan 5 ni. Tapi tak sangka lagi sorng boleh naik sem. Huhuhu. 

Agak sedih laa jugak sebab masih tak dapat vacay berempat. So me and tasha is 50/50 nak pegi or not. Dah laa memang memasing first time. Jakun kan. Haha 💁🏼 2 weeks before pegi tu mcm2 keputusan kami buat. Tasha tanya how me, and me ask she too. Takut sebenarnya. Tapi nak pegi jugak. Budak degil kan. Smpai laa 1 hari tu kami buat keputusan untuk pergi jugak. Family memasing jgn ckp ah. Risau kemain. Ada yg smpai ckp kiteorng hati kering bagai. Hahaha. 😂 tapi kiteorng hiraukan je. 1 jawapan yg aku bg kat parents. "Allah ada jaga adik". Hurm. Then dorang izinkn tapi tahap risau tu jgn ckp laa kan. Aku pon takut jugak act. Smpai fikir 2 3 kali ape yg aku buat ni smue. Tapi mcm aku ckp 'budak degil' 😂😂 

ok so 11/5/2016 malam kami berdua bergerak dari JB ke TBS. 


12/5/2016
5am kami smpai ke TBS. And lepak jap smntre tnggu bas ke KLIA2 pkul 7. And yes 9 am smpai ke KLIA2. Memasing pegi cari port nak rehat before flight pkol 12. And yessss 12 pm kami pon on boarding. Imigresen and check in Alhamdulillah lepas. So 12.40 pm kami flyyyyy to Phuket. Masa dlam flight tasha excited gile. Yg aku memang dh ngantok habis. So naik je flight aku tido ah. Hahaha. Kesian tasha sorang2 tengok awan. Then around pukul 2 we landed at Phuket. Masa tu hati rasa mcm tak percaya dh smpai tempat orang. Then tawakal je apa yg akan jadi kat sana. Hurm. 😊 turun je flight terus cari minibus  ke Patong Beach. Sebab kiteorng book hotel kat area Patong Beach. sampai je hotel around pukul 4 mcm tu. Check in terus mandi ape smue. 1st nak gosok gigi rasa air dia pehh x sedap habis. Mcm lain ah. Tapi lantak laaa. Just fikir nak bersihkan diri. Petang tu, Memasing dh lapar gile. So we decide keluar round2 situ cari tmpt mkn. And yess. Tak sangka Allah permudahkan rupanya hotel dekat ngan food court and ada laaaa beberapa peniaga tu Islam then boleh cakap melayu jugak. So kami beli kat situ. 
Ni makanan kami untuk hari pertama. Harga makanan around 80-100 baht. 

So hari pertama kat Phuket kiteorng tak buat pape pon. Just cuci mata, lepak dalam bilik, rehat kan badan yang penat ni. Heheheh. 

13/5/2016
Our second day at Patong Beach, Phuket. Huhuhu. So hari kedua pon mcm tak ada plan pape. Ok then kiteorng bangun mandi siap-siap ape smue. Then kiteorng breakfast maggi yang dibawa khas dari Malaysia. Haha. Memang saja pon bawak maggi. So breakfast maggi je pagi tu. Around pukul 12 gitu kiteorng pergi cari motor untuk disewa. Then we decide sewa dgn pihak hotel je. Harganya 200 baht/day. So kiteorng dpt je motor, kiteorng terus tuang minyak full then merayap laa mana kami suka. For the first destination. Kiteorg pegi ke Premium Outlet Phuket. Agak jauh dari area prnginapan kami. Sebab dia berada dibndar Phuket. Around 45 minit dari Patong Beach. 

Masa kiteorng pegi sale mcm ape eak. Rambang mata. 

Kiteorng kat sini boleh tahan lama jugak. Haish. I cnt laa. Murah kot. Cntik pon ye jugak. Huhuhu. Then nak dekat pkol 4pm mcm tu kiteorng pon merayap pegi tempat lain. Ok the next destination ni nama die Jungceylon Mall. Ni dekat area Patong Beach je. So dkat laa jugak dgn hotel kiteorng. Di Jungceylon Mall parking motor kemain susah mcm nak parking kereta. 😂😂 
So u can nowww in the picture. How the sitaution. 😂  

Yeahhh. In the night Sampai kami ke Bangla Road. Kalau sapa yg pernah pegi mesti die tau mcm mane lifestyle kat Bangla Road ni. Hahaha. For me yg 1st time. Rasa mcm terkejut jugak laaa. Haha. But it was fun act. Then around midnight kami pulang. Sebab esoknye kami ada aktiviti yang telah dirancang. 😊

14/5/2016
For the third day, me and tasha start with our 1st package. It is visit 7 island. We got 2500 baht/person. So start 7am ada van dh pickup kiteorng kat hotel. Around dlam lebih gitu dh smpai tepi pantai. Lepas beberapa rule die bgtau. Kiteorng pon naik speed boat. 

The first island is monkey island. Ada bnyak monyet yang jinak. Tapi i tak brani dekat. Hehehe. Takuttt ok takiut. Bdw aktiviti ni siap lunch, mandi laut, snorkling and santai petang. Siap bg makan buah yang fresh and sejuk. Memang hadam gile tekak. Heehhe. So no worries yang u akan kelaparan tau. Cuma disarankan bawak jee mineral water kat mane you all pegi. Heheh. 

You can see how beauty the ocean. OH MY im melting and in love the phuket island much. 😍 

15/5/2016 
The fourth day we're. Another one activities that we're join. Its adventure games. Gehehe. The price is same 2500baht / person include lunch. 


Ada lagi 2 game tak sempat amek gmbar. Its atv and rafting.soooooo fun. Dengan jumpa orang yg sangat sangat sporting. 👌🏼👌🏼 

16/5/2015
Second last day. Aktiviti dah tamat. So we decide sewa moto lagi. Round2 lagi bandar phuket ni. And jalan punya jalan punya jalan. Tetibe rajin nak buat rambut hok gini. Hehehe. I buat sikit jee. Tak ingat dah brapa price die. Tapi memang kemas die buat. I buat ni kat tepi pantai jee. 


17/5/2016 
Our last dayyyyy. Yeahhh. Bangun pepagi sambung merayap naik moto sbb pkol 2 baru pulang moto. Plak tu flight malam around pkol 8 gitu. So pagi tu kiteorng merayap pantai pantai phuket.

Then kiteorng jalan2 kat bandar. Pastu kiteorng rehat jap. Pkol 5 mcm tu dh ada van amek untuk pergi ke airport. 

We did it our vacay. Yeayyyy. I will repeat agaim with my natasha. #TwoYoungestSisterTrip 😍









Thursday, 18 August 2016

Terkilan

OToo many thing terkilan sangat dan sangat. Hurm. How bad im😔 baru je 1 hari balik. Tapi dah rindu. Cuti seminggu tapi macam tak puas. Ni semua atas perbuatan dan perangai diri sendiri. 😭 

Balik kali ni sayang banyak sangat tunjukkan perangai die yang pelik. Hurm. Rasa lain. 😭 

Macam mane tak sayang, macam mane tak mengada kalau dia la yang tolong jahitkan baju, dia laa yang suap makan, die la yang melayan nak kemana pegi. Rindunyaaa.

Maaf sayang saya tak sempurna untuk awak. Banyak buat awak terasa hati. Me love you ❣ 



Monday, 30 May 2016

MSB Big Day 👮🏽

28/5/2016 

Alhamdulillah. Big thanks to Allah permudahkan semua ni. Dari jatuh terduduk sampai ke tahap ni. Hanya Allah je tau perasaan saya kat awak sayang. Bagi orang lain mybee mcm tak ada pape. Tapi for me. Bangga, sebak, gembira and all ada masa hari tu. 

The passing out day! Tahniah sayang and now u are official as Policeman. 👮🏽 yeayyy. 🎉🎊 
Kacaknye sayang saya. Hehe. Tapi tu laa hitam laa plak tu makin kurus. Huhuhu. Tak apa nanti dah posting putih kan nalik kulit ye sayang and makan banyak banyak hokay. 😜 

Masa datang pulapah untuk passing out tu gerak awal pagi dari hotel kat bahau. Well. Its take time untuk sampai. Sebab pulapol jempol tu agak mcm tmpt jin bertendang gitu la. Hahah. So sampai around 8am. Tapi sayang masa smpai tu pelatih dah kat tengah padang. And orang pon dah ramai kot. So nak dpt tengok jelas memang tak la. Dapat ngintai ngintai gitu jee. 

Masa tengok semua pelatih ada kat tengah padang perasaan sebak, bangga semua ada. Mohammad Saiful Bahari, budak yang agak degil dari first kenal dia sampai laa sekarang. Kat dalam tu pon ada bawak degil dia tu tapi orang yg dimaksudkn ada kat tengah padang ni. Berpakaian segak dengan senjata berada disisi. Hanya Allah je tau perasaan ni. 6 bulan dia berpanas, buat latihan itu ini, ikut disiplin sana sini, belajar macam macam untuk menjadi seorang yg bertanggungjawab kepada masyarakat. How strong you're sayang. Im proud. 😭💖 

Dalam masa saiful kat dalam sana, ada satu group yg dicreate khas untuk buah hati buah hati abam polis ni. Group ws tu kami buat untuk dptkn pape info pasal dorang kat sana. Ada 6 orng jee dlam group tu. Tapi smuenye best best. Dari tak kenal each other smpai laa jadi mcm rapat gile. We'all meroyan everyday sesama dlam group tu. Missing the boyf is the main topic of course. Haha. Gila tak meroyan 6 bulan wei tak dating, jumpa pon tak. Contact pon jarang jarang. Plak tu hampir smuenye memang dh kawan lama makan masa bertahun tahun. Heheh. Lagi a few week passing out semua kecoh plan nak pkai baju ape and nak bg ape kat boyf memasing. So memang kecoh gile laa kat dalam group tu plan itu ini. Haha. Klakar gile kot. So im really lucky to know them. Hehe. Kak basyira, ika, aimi, farah and far the best gf that i know. Sporting, funny, loving and the best mcm dah lama gile kenal. 💝 
Tapi sayangnya masa kat sana dapat kumpul 4 couple je. Farah dapat join sekejap je seban dh nak balik. Yang far lagi kesian gila tak dpt jumpa langsung sebab boyf die boleh balik dorm mandi. Sempat gile. Heheh. So just dpt berkumpul 4 couple je. Act rasa terkilan jugak laa sebab tak dapat kumpul semua. Dah laa plan kat dlam group mcm2 kot. Huhuhu. Its ok nanti kite meet up again hokay my policeman girls. 🎀

Masa tengah tengah duduk layan saiful dalam kereta amik aircon tetibe je ask me soalan soalan jiwang mcm 'awak serious tak ngan hubungan ni? And bla bla blaaaa.' Tapi si buah hati die pon jwb laa main main. Haha. Sebab 6 bulan kiteorng jauh, asik gaduh je. Huhuhu. So lpas dlam sesi soal jawab tu tetibe toleh je dia, dia hulur something and terus cakap  'bnde ni? Tak nak laaa' he push me to take it. He really really serious on our relay. OMG how sweet my saiful ha. Makin hitam makin sweet gitu.  

Jeng jeng jenggg! Haha. Thank you my dear. 💋 

Lepas ni dah kene posting. Hurm. Kat mana laa tempat awakkn sayang! 😭 tak kesah kat mana awak bertugas tapi jaga iman, solat jangan tinggal, sentiasa ingt kat orang orang yang awak sayang and jaga mata. Im not ready to married. Tapi jgn risau i always love you sayang. Saya doakan for everything you do can make you success and be a good person. Sayang dh ada tanggungjawab besar. So awak kene jadi seorng yang bertanggungjwab ok. Nanti awak balik kita dating tau. I love you sayang. I miss you sayang. Muah 💋💑 😘 







Saturday, 16 April 2016

SA kuasa 2 👭

16/4/2016 
Yeayyyyy the end of our dip! 🎉🎊 Tapi tapi.... 

Kau baru je pegi aku dah melalak. Hurm. Cengeng nya aku. 😂 tepat jam 4 petang parents kau amek kau. Hurm. Sedihnya hati nak pisah dengan kau wahai sahabat. Aku cuba untuk gembira depan kau. Tapi tahukah engkau, aku orang paling sedih bila hari yg kita tunggu sudah hampir. Hujan seakan memahami aku. Turun dengan lebat selebat airmata aku. 😭 aku redha. Setiap pertemuan akan datangnya perpisahan. 


Bende ni? Ni satu nota yg kau tulis untuk aku sblom kau pegi tinggalkan aku. Unexpected thing. Kau tau tak, aku buat note jugak untuk kau. Aku harap nanti kau jumpa kau baca ok. Ayat seakan sama seperti yang aku tulis pada kau. Soalah ini jawapan yg dibalas. Hurm. Knape kita slalu sama mcm ni? 

Hari tu kite gado, kite heart to heart. Lepastu kau cakap kau solat hajat untuk baik dengan aku. Same goes like me. I do it too. 😭😭 ya Allah! Ade ke lepas ni aku jumpa sahabat seperti kau? Yang tegur aku tentang aurat? Yang tegur aku mengenai agama? Yang nak bawak aku ke syurga? In sha Allah aku akan ingat pesan kau. ☺️ 

Ntah bile aku dapat jumpa kau? Mesti aku akan rindukan semuanya tentang kau. Semua tentang kite. Kau kawan pegi class aku, roomate, blaja sesama and everything kite buat sesama. How i will miss it wey!!! 😫😫 

Tcare sahabat. Yang pasti aku akan simpan smuenya tentang kite diam diam dalam hati aku. Kau kenangan terindah yang pernah hadir dalam hidup aku. 
 


Friend till jannah 👭




Friday, 25 March 2016

💔

Penattttttt sangat! Penatttt! 😭 jaga hati orng sana sini. Jujur bagai nak rak. Tapi ape sndiri dapat? 😭 dapat tuduhan dapat maki hamun. Yg negatif semua dapat. Ape ntah salah kat diri ni? 😭 kadang smpai rasa diri sndiri ni mcm babu ikut jee ckp orng. Tapi then end kene kat batang hidung sndiri jugak. 

Aku penat. Kau tau tak? Aku penat nak jaga hati org. Hati aku terluka. Tapi tak ada pon yg amek kesah. Malah tambahkan lagi. Hati aku ni mmg cuma sebentuk hati tapi tak ada apa apa perasaan. Nak nangis nak meraung. Smua nak. Tapi apa kan daya hanya luahkan dgn hati sndiri jee. Mampu pujuk hati sndiri. Ya Allah sakitnye hati *smbil tumbuk dada* 😭

Mungkin kau just fikir kau je kat dlam tu. Tapi kau x fikir aku. Ape aku kene hadap kat luar ni. Ye, every problem aku x cerita kat kau. Bukan sngaja nak sorokkan drpda kau. Tapi aku x nk tmbhkn beban kau fikirkan masalah aku. 😭😭 tapi makin aku jaga hati kau. Makin aku yg mendapat makan hati lebih dgn mulut kau. 😭😭😭 mungkin ini keputusan kau yang kau nantikan. Yess kau berjaya. Ape aku buat kat luar ni smue bodoh! Bodoh sangat. Aku tunggu kau, aku jujur, aku buat smpai kau puas hati. Tapi masih ada sifat dlam hati yg dinamakan "ketidakpuas hatian" muncul dalam diri kau. Tak apa laa. Aku redha kalau ini jalannya. Aku terima. 

Tak apa. Allah always with me. He know i'm strong enough to face everything. Yess i must trust myself 💪🏼 in sha Allah aku kuat. 

 biarkan aku menyendiri. K bye. 😭😭😭😭

Thursday, 17 March 2016

Sweet 21 to me 🎂

Yeayyy. Officially 21! Yeayyy yeayyy yeayyy! Hahaha. Tapi umor yang makin meningkat ni kene ubah smue prgai kanak2 tu. 😂😂 haish. Susahnye prgai ni nak ubah jadi lebih matang. 😭 geramnyeee. Hahaha. 

Just want to let you know the first person yg memang excited nak wish birthday i is Mohammad Saiful Bahari. 💞 of course my heartbeat. Always my fav person. Die laa yg paling excited pkul 11.38pm dh wish dah. Hahah 😂😂 sayang sayang. I terharu 💋 

And buat masa ni yg paling paling last is from my housemate. Yeah its not unexpected thing. Haha. 3 planning smue x menjadi. Kesiannya. Sorry sayang sayang i. But i still appriciate what  you do. Sayangnyaaaa lahai. 


Ade lagi muka muka lain. Tapi ni jee yg join amek gmbar. Hahahaha. 

Ya Allah lucky me to have you guyyss. Will miss it. Ingtkn just last year je. Heheh, aku akan rindu smue morie kite. 

Thank you untuk smuenye. Maafkan kalau ade buat planning korang hancus. Bende pon aku x expect. Hahahah. Me love you  ðŸ’‹ðŸ’ž

Bdw to my natasha, thank you for what you did if and i lioke the present 💖 i love you 


Saturday, 5 March 2016

Luka dalam

Dalam setiap suka mesti ada duka yang mencelah. Dalam gembira akan ada tangisan yang terasa. Cet sejak bile pandai berdrama. 😂😂 

Just tertanya dalam hati salah ke bile menegur sesuatu demi kebaikan? Hurm. Dalam satu hubungan tu i try to be the best. Knape complicated sangat bile ade krisis dengan kaum wanita? 😭 tegur sikit dah marah dah tak nak tegur dah itu dah ini. 😭 sedih sangat lagi lagi dengan orng yang rapat dgn diri ni. Hurm. I dont know nak buat ape dah. Rasa sedih rasa terhina kadang. Tak sanggup dah nak sakitkan hati orang. Tak nak ditnya diakhirat nanti. Cukup byak dosa yang ada. Tak sanggup dh nak tanggung. 😭😭😭 Sakit hati mcm mane cuba sedaya upaya simpan. Cuba tak nak orng tau. Cuba selagi boleh. But the end kene jugak kat diri sndiri. Sendiri jugak yang rasa. Sakitnyaa 😭😭  

Sunday, 3 January 2016

2016

The new year is begin but my starting without you is the sad memories i had. 😭😭😭 tak apa. Lagi 5 bulan jee kan. Tak lame tak lame kan. Saya tunggu awak ye saiful. ☺️ rindu nye kat orng bernama saiful bahari. Tersangat rindu. Biasanya public holiday ade je overnight merayau rayau kan. Tapi awak kat dalam sana, saya kene jadi budak baik. Huhu. 😬 yang tabah ye saiful hadap lgi 5 bulan. I wish masa berlalu dgn beeegitu cpat. And i pon tak sabar tnggu u. Hehe. 😍😍😍 

Azam tahun baru? Act semua mesti ade azam tahun baru kan. Yelaa makin meningkt umur tak kan makin cetek otaknye idok. Hehe. Same with me. ✌🏼️ tak mintak lebih. Just wish jadi lebih baik, more positif vibe, less controversi with other people, moreee be friendly and be matured to solve any problem yang akan datang. Ye laa makin meningkt umor makin banyak laa masalah datang. Jangan cakap tak, bcause tipu tu smue. Hahaha. 😂😂 ok laa malas nak taip lagi. The last but not least, HAPPY NEW YEARR TO EVERYONE 🎉🎊🎉🎊 
From me and family 👨👩👧👦  and 

My love one 💏